Borrekuilstraat 50 6163 AE, Geleen Nederland

+31(0)46 475 5135

Algemeen Bouwproject

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Allah de Verhevene zegt in de Koran: “Jullie zullen de vroomheid niet bereiken totdat jullie van wat jullie liefhebben bijdragen geven. En wat jullie ook van iets bijdragen: voorwaar, Allah is daarover Alwetend.”

De profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Degene die een moskee bouwt omwille van Allah, voor hem zal Allah de Verhevene hetzelfde bouwen in het paradijs.”

Zoals we tijdens verschillende vergadering hebben gezien is onze huidige moskee niet meer geschikt voor onze groeiende gemeenschap en laat staan voor onze toekomst plannen.

Hieronder volgen de punten die ons hebben gedwongen te gaan zoeken naar een andere locatie:

 • Er zijn te weinig klaslokalen voor de les genietende kinderen;
 • Het huidig pand is te oud en heeft een totale renovatie nodig, hetgeen grote kosten met zich meebrengt die uiteindelijk de waarde van het pand overstijgen;
 • Te veel overlast voor omwonenden;
 • De gebedsruimte voor de vrouwen is niet geschikt vanwege de ruimte en het ontbreken van isolatie;
 • Extra inkomsten voor de moskee kunnen niet gegenereerd worden als gevolg van een tekort aan facilitaire beperkingen.

We zijn Allah dankbaar dat Hij het ons vergemakkelijkt heeft om de nieuwe locatie te kunnen aankopen, die met Zijn wil een verruiming zal zijn voor al onze bestaande en toekomstige activiteiten. De nieuwe locatie aan de Borrekuilstraat heeft de volgende voordelen:

 • De ligging; ligt in het midden van Geleen, loopafstand van het treinstation, aan een doorgaande weg;
 • De oppervlakte is 13.000 m2 bijna 8 maal zo groot als de grond die we nu hebben;
 • Toegankelijk met meerdere ingangen;
 • Ligt niet midden in de woonwijk, maar net aan de rand, waardoor we de buren veel minder tot last zullen zijn;
 • Ligt naast een park, wandelroute, speeltoestellen en grasvelden voor sport en andere activiteiten;
 • Door de grote oppervlakte kunnen we veel mogelijkheden overwegen m.b.t. inkomsten genereren. Dit zal ten goeden komen van onze bezoekers;
 • Geen problemen met vergunningen; deze locatie is voor de moskee voorzien van de juiste bestemming en gebruiksvergunning, wat een hele schaarse kans is, omdat normaliter daar veel tijd en geld in gaat zitten.

Kortom dit is een buitenkans waaraan alleen voordelen zitten voor onze moslim gemeenschap. We rekenen voor de aankoop van de locatie op de financiële steun van onze broeders en zusters die gezegend zijn met een vrijgevig hart. Wat vragen wij van elkaar?

Een financiële bijdrage ter hoogte van €1.750,- van elke moslim familie in Geleen en omliggende gemeenten.

Mensen daarbuiten kunnen meters kopen tegen €130,- per m2.

Mensen van onze gemeenschap dienen binnen hun eigen familie, vrienden en kennissenkring op zoek gaan naar donateurs die een donatie willen schenken om daarmee het welbehagen van Allah te verdienen. De profeet heeft gezegd:

“Wie met een goede soennah begint, hem komt de beloning van deze (goede soennah) toe en (ook) de beloning van éénieder die deze (goede soennah, hem navolgend) verricht. En wie met een slechte soennah begint, hem komt de zondelast van deze (slechte soennah) toe en (ook) de zondelast van éénieder die deze (slechte soennah, hem navolgend) verricht.”

Wij dienen er ook bij stil te staan dat eenieder die helpt om deze moskee te verwezenlijken, hij de beloning zal krijgen van iedereen die in deze moskee bidt, koran leest, geleid wordt, elke lezing die wordt gegeven, etc. Het bouwen van een moskee behoort tot de doorlopende liefdadigheden, een liefdadigheid waarvan de verdiensten doorgaan zelfs na de dood van de desbetreffende persoon.

Alle donaties en gelden die wij ontvangen worden per donateur geregistreerd met enkel het doel de aankoop van de nieuwe grond en een begin te maken aan de nieuwbouw.

Moskee Geleen

Borrekuilstraat 50, 6163 AE, Geleen
Limburg, Nederland

 • Tel: +31(0)46 475 5135   Fax: +31 (0)46 888 22 20
 • E-mail: info@alhouda.nl
 • IBAN: NL05ABNA0463052668   BIC: ABNANL2A
 • Kamer Van Koophandel Nummer: 41070502

 

Live Gebedstijden Geleen

Fajr 05:53
Shurooq 07:31
Dhuhr 12:52
'Asr 15:33
Maghrib 18:07
'Ishaa 19:41

Naar de volledige Gebedskalender? Klik hier!

Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de moskee?

Vul dan hieronder je e-mail adres in.