Borrekuilstraat 50 6163 AE, Geleen Nederland

+31(0)46 475 5135

Steun ons

Een nieuwe moskee

Na jarenlang ruimtegebrek en een slechte staat van het gebouw, zit de moskee Geleen eindelijk in een stroomversnelling voor de aankoop van een nieuwe gebouw/ moskee. De aankoop van het perceel is inmiddels afgerond en voldaan met hulp van alle vrijgevigen. Echter zijn we er nog lang niet.

Jouw hulp is hard nodig!

De nieuwe moskee in Geleen kan alleen gerealiseerd worden met jouw bijdrage! Jouw hulp is daarom hard nodig. We mogen het belang van de moskee niet vergeten. We dragen allen de verantwoordelijkheid. De moskee vervult een zeer belangrijke religieuze en maatschappelijke rol in onze samenleving. Het is onze verantwoordelijkheid te zorgen voor een geschikte plek waar ouderen, jongeren vrouwen en kinderen straks kunnen blijven bidden en de Islam leren en nog veel meer. Daarbij vragen wij iedereen om de bouw van de nieuwe moskee te steunen!

Vergeet niet, onze Profeet vrede zij met hem heeft gezegd:

“Degene die een moskee bouwt al is het ter grootte van een nest van een vogel of zelfs kleiner, Allah zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs “ (sunan ibn maajah).

Het stuk grond waar de moskee op gerealiseerd gaat worden inshAllah bestrijkt 13.000 m².

Hoe kun jij dit project steunen?

  1. Maak dua (smeekbede) voor het slagen van dit project
  2. Doneer op bankrekening 423380699
  3. Collecteer geld in je eigen kringen
  4. Maak het project bekend bij familie en vrienden
  5. Deel en like https://www.facebook.com/Steunnieuwemoskeegeleen om zoveel mogelijk bekendheid te generen
  6. Meld je aan als vrijwilliger op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Beloning voor schenkingen

 Alle lof is aan Allaah

 Allaah schiep de mensen om Hem te aanbidden. Allaah zegt: 

“En Ik (Allaah) Schiep niet de djinn en de mens, behalve dat ze mij (Alleen mij) zouden aanbidden.”

[al-Dhaariyaat 51:56] 

Allaah beschrijft voor hen daden van aanbidding, zodat zij grote beloningen kunnen ontvangen in deze wereld en het hiernamaals.  

Deze daden van aanbidding zijn niet gelimiteerd tot deze wereld. Allaah heeft ons beschreven om iemands goede daden te vergroten na de dood, ook wel doorgaande liefdadigheden genoemd. (sadaqah jaariyah).

De Boodschapper (vrede en zegeningen met hem) zei: “Als een man sterft, komen zijn goede daden tot een eind, behalve drie: Doorgaande liefdadigheden, profijtvolle kennis en een rechtvaardige zoon die voor hem zal bidden.” Overgeleverd door Muslim, 3084. 

Al-Nawawi (vrede en zegeningen met hem) zei in sharh Muslim: 

De geleerden zeiden: de betekenis van deze Hadith is dat als een man sterft, al zijn goede daden tot een eind komen, behalve drie( als dit door zijn toedoen is geweest): de rechtvaardige zoon telt als een verdiensten voor hem. Net zoals de kennis die hij achterlaat in boeken en lezingen, en doorgaande liefdadigheid waqf (Islamitisch goede doelen). Einde citaat. 

 Ibn Maajah levert over dat Abu Hurayrah (vrede en zegeningen met hem) zei: De Profeet van Allaah (vrede en zegeningen met hem) zei: “De goede daden die een gelovigen willen bereiken na zijn dood zijn: Kennis die hij heeft opgedaan en later verspreid, een rechtvaardige zoon die hij achterlaat. Een kopie van de Qur’aan die hij achterlaat als nalatenschap, een moskee waar hij heeft geholpen met bouwen, een huis dat hij heeft gebouwd voor reizigers, een kanaal dat hij groef, of een liefdadigheid die hij bleef geven tijdens zijn leven  toen hij het goed had. Deze daden ontmoeten hem zelfs na zijn dood..” Geclassificeerd dooor hasan by al-Albaani in Saheeh Ibn Maajah. 

Doorgaande liefdadigheid is dat wat continu wordt beloont na de dood, vele geleerden noemen dit Waqf. Zoals bv het bouwen van een moskee. Zolang deze moskee blijft bestaan, blijft hij beloning hiervoor ontvangen.

En wat niet tot de doorgaande liefdadigheid wordt gerekend is het voeden van armen en de behoeftigen. Het is niet correct om dit doorgaande liefdadigheid te noemen, ook al brengt het een grote beloning met zich mee.

Ibn Hazm zei in al-Muhalla (8/151): Doorgaande liefdadigheid is dat wat continu beloning brengt zelfs na de dood. Einde citaat. 

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen zei in Sharh Riyaadh al-Saaliheen (4/13): Doorgaande liefdadigheid slaat op elke rechtvaardige daad van een man en die zal doorgaan na zijn dood. 

Wat een persoon geeft aan liefdadigheid van zijn rijkdommen, zal zijn ware rijkdom zijn waar hij dan echt profijt van gaat hebben.

 “Alles wat met jou is, zal worden uitgeput, en alles wat met Allaah is, zal blijven”

[al-Nahl 16:96] 

De Profeet (vrede en zegeningen met hem) zei: “Wie ook maar een letter van het boek van Allaah leest, zal er  hasanaat voor terug krijgen. En iedere hasanaat zal worden vermenigvuldigd met 10.  Ik zeg niet dat Alief, Lam, Miem een letter is, maar Alief is een letter, Lam is een letter en Miem is een letter..’” (Overleverd door  hasan by al-Tirmidhi)

Dus wie deze daad realiseert, d.m.v. het kopen van qur’aans of andere boeken die profijtvolle kennis aan andere mensen overbrengen, zal hier delen in de beloning. En deze kan doorgaans zijn!

De Profeet (vrede en zegeningen met hem) vertelde ons dat iedere man schaduw zal krijgen naar gelang zijn liefdadigheid op de laatste Dag. De Dag dat de zon vlak boven de hoofden van de mensen gebracht zal worden, totdat Allaah iedereen heeft beoordeeld. Overgeleverd door Ahmad, 16882; geclassificeerd als saheeh door al-Albaani in Saheeh al-Jaami’, 4510. 

Dus haast je tot het geven van liefdadigheid in welke vorm dan ook. En streef ernaar om de liefdadigheid doorgaans te maken, zodat onze hasanaat zullen blijven groeien, zelfs na onze dood. We vragen Allaah om ons te helpen doen waar Hij van houdt en wat Hem tevreden stelt.

Moskee Geleen

Borrekuilstraat 50, 6163 AE, Geleen
Limburg, Nederland

  • Tel: +31(0)46 475 5135   Fax: +31 (0)46 888 22 20
  • E-mail: info@alhouda.nl
  • IBAN: NL05ABNA0463052668   BIC: ABNANL2A
  • Kamer Van Koophandel Nummer: 41070502

 

Live Gebedstijden Geleen

Fajr 03:35
Shurooq 05:35
Dhuhr 13:35
'Asr 17:48
Maghrib 21:29
'Ishaa 23:21

Naar de volledige Gebedskalender? Klik hier!

Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de moskee?

Vul dan hieronder je e-mail adres in.